Khamis, 18 Disember 2014 |
Terakhir kemaskini: Isnin, 08 Disember 2014
  • Malay (Bahasa Malaysia)
  • English (United Kingdom)

Kejayaan Pelatih PERHEBAT

PERHEBAT sedang mengemaskini maklumat kejayaan bekas pelatih. Harap maklum

Selanjutnya

Maju ke: Kejayaan Pelatih PERHEBAT

Peluang Kerjaya

Maju ke: Peluang Kerjaya

    Pertanyaan

    Sebarang pertanyaan bolehlah diajukan kepada kami melalui borang pertanyaan.

    Maklumbalas Bekas Pelatih

    PERHEBAT  mengalukan-ngalukan maklumbalas dari bekas pelatih mengenai kegiatan ekonomi setelah tamat berkursus di PERHEBAT . Klik di sini untuk menghantar maklumbalas.

    Laman Utama Latihan Latihan Peralihan Kompleks PERHEBAT Kursus Sektor Perkhidmatan

    Perhatian: tetingkap baru akan dibuka. PDF Cetak E-mel

    Modul Kursus Berpakej Pengurusan Perkhidmatan Makanan

    Tempoh kursus : 18 bulan

    Pengambilan :  Jan & Julai setiap tahun

    Modul Latihan A : Kontraktor Pembekal Bahan Mentah & Bermasak (6 Bulan)

    • Amalan Kebersihan dan Penyediaan Makanan.
    • Keselamatan Di Tempat Kerja.
    • Pengenalan Kepada Industri Hospitaliti.
    • Usahawan & Pengenalan Perniagaan Katering.
    • Pengurusan Katering.
    • Konsep & Strategi Perniagaan Katering.
    • Tender Perkhidmatan Pembekalan Makanan Bermasak & mentah.
    • Penyediaan Makanan & Masakan.
    • Pengenalan Kepada Industri Makanan & Minuman.
    • Peralatan & Perkakasan Perkhidmatan Makanan.
    • Prosedur Pra- Tatacara Perkhidmatan Makanan & Minuman.

    Modul Tambahan:

    • Tatacara Perkhidmatan Minuman.
    • Banduet & Perkhidmatan Room Service.
    • Tatacara Penyajian Perkhidmatan Makanan & Minuman.
    • Customer Service.
    • Penyesuaian ditempat Kerja (OJT).
    • Keusahawanan.

    Potensi Bidang Perniagaan/Kerjaya:

    • Pengusaha Kantin/Dewan Makan (Kontraktor).
    • Peniaga Katering.
    • Pengusaha Kedai Makan/Restoren.
    • Pengusaha Kafe/Restoran/Bistro.

    Modul Latihan B  Masakan Komersial (6 Bulan) -  Operasi Kafeteria (3 Bulan) dan Operasi Gerai (3 Bulan):

    • Amalan Kebersihan dan Penyediaan Makanan.
    • Keselamatan Di Tempat Kerja.
    • Panduan Penyediaan Hidangan Sihat.
    • Kod Amali Makanan Penjaja.
    • Penduan Mass Katering.
    • Good Manufacturing Product.
    • Konsep Gerai & Kafeteria.
    • Motivasi Membuka Perniagaan Katering.
    • Perniagaan Katering.
    • Perancangan Menu.
    • Perancangan Standard Resipi.
    • Pengawalan Kos Makanan.
    • Kualiti Makanan.
    • Identiti Perniagaan Katering.

    Modul Tambahan:

    • Ukiran Buah-Buahan.
    • Ukiran Sayur-Sayuran.
    • Tatacara Jamuan & Keraian.
    • Hiasan Meja Buffet.
    • Masakan BBQ.
    • Operasi Sebenar Perniagaan Kafeteria & Gerai  (PERHEBAT).
    • Penyesuaian ditempat Kerja (OJT).
    • Keusahawanan.

    Potensi Bidang Perniagaan/Kerjaya:

    • Pengusaha Katering/Kafeteria/Gerai/Dewan Makan.
    • Pengusaha Kedai Makan/Restoren.
    • Pengusaha Kafe/Restoran/Bistro.

    Kompleks PERHEBAT, Kem Sungai Buloh, Peti Surat 65, 47000 Sungai Buloh, Selangor.
    Tel: 6 03 - 6156 9412, Fax: 6 03 - 6157 0075

    Hakcipta Terpelihara © 2009 - Perbadanan Hal Ehwal Bekas Angkatan Tentera
    Dasar Privasi     |     Penafian     |     Notis Hak Cipta